Supervisor Purchasing

Mieke van Wissen

Supervisor Purchasing

BIOGRAFIE

Als Noord-Hollander pur sang groeide ik op in Edam, doorliep de middelbare school in Purmerend en volgde mijn studie in Amsterdam, waar ik sinds mijn 19e met veel plezier woon. Op mijn 21e studeerde ik af van de HBO-studie Technische Bedrijfskunde. Via mijn eerste baan kende ik Smit & zoon al en toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging solliciteerde ik als Purchasing Assistant bij Smit & zoon in Weesp.

CARRIÈRE BIJ SMIT & ZOON

Sinds 2013 ben ik Supervisor Purchasing bij Smit & zoon. Ik begon als Purchasing Assistant, waarna ik doorgroeide als Purchaser. Sinds kort, ben ik hoofd van de afdeling en daarmee eindverantwoordelijk voor de inkoop van alle chemische grondstoffen voor beide fabrieken in Nederland.

PASSIE

Het leukste aan mijn baan? De afwisseling en grote vrijheid die ik heb in mijn functie. Als ik mogelijkheden zie om verbeteringen aan te brengen op welk vlak dan ook dan kan ik met ideeën komen en die in de meeste gevallen ook doorvoeren.

WERKWEEK

Het hoogtepunt van mijn afgelopen werkweek was dat ik akkoord kreeg van R&D om een nieuwe grondstof te mogen bestellen. Daarmee is een single source situatie opgelost en hebben we een veel betere onderhandelingspositie.

OVER 10 JAAR

Geen idee! Op dit moment heb ik het goed naar mijn zin in mijn nieuwe rol. Tot nu toe is gebleken dat op het moment dat ik minder tevreden was met mijn positie er kansen waren om door te groeien.

PERSOONLIJKE INFORMATIE

  • 33 jaar
  • Woont in Amsterdam
  • Heeft twee zussen
  • Begon op 17e met studie Technische Bedrijfskunde