QA & QC Manager

Locatie

Weesp en Amersfoort

Afdeling

Quality Control

Uren per week

32 - 40

Salaris

€4.032,- tot €5.200,- bruto per maand

Royal Smit & Zoon produceert hoogwaardige chemische grondstoffen voor de leerindustrie en is onder andere toeleverancier voor de automobielindustrie. Wij zijn op zoek naar een QC & QA Manager om de kwaliteit van onze producten te waarborgen. Ook als je ervaring hebt met alleen QC of QA nodigen we je van harte uit om te reageren.

 

Wat ga je doen

Het Quality Control laboratorium in zowel Weesp als Amersfoort speelt een cruciale rol in het productieproces en heeft als primaire taak de kwaliteit van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten te waarborgen. Daarnaast ondersteunt het lab bij de optimalisatie van productieprocessen en bij de introductie van nieuwe producten in samenwerking met R&D. Als QC & QA Manager ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitssystemen en beantwoord je klantvragen over kwaliteit. In deze functie organiseer je zelfstandig je werkzaamheden, stel je prioriteiten en bewaak je de voortgang. Als QC Manager ben je verantwoordelijke voor he lab en investeert in het verder professionaliseren van de werkprocessen en de analysevaardigheden van je teams.

 

Voor QC rapporteer je aan de Plant Manager Weesp en voor je QA verantwoordelijkheden rapporteer je rechtstreeks aan de Director Operations. Je stuurt een team aan van 8 medewerkers, waarvan 6 in Weesp en 2 in Amersfoort. Je standplaats is Weesp, maar je zult minimaal één dag per week op locatie Amersfoort werken.

 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Je geeft leiding aan een team van analisten in Weesp en Amersfoort.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen.
 • Als Manager QC ben je verantwoordelijk voor de labs in Weesp en Amersfoort en draag je bij aan de ontwikkeling en het beleid van beide plants, met als doel de werkzaamheden effectief en efficiënt uit te voeren.
 • Je bent verantwoordelijkheid voor het kwaliteitsmanagement en de organisatie van externe en interne audits op het gebied van ISO-normen.
 • Je voert statistische data-analyses uit ten behoeve van Quality Assurance en geeft advies op basis van deze analyses.
 • Je denkt mee bij het oplossen van afwijkingen en klachten door middel van Root Cause Analysis.

 

Jouw profiel

 • Je hebt een opleiding afgerond in de richting van analytische chemie op HBO-niveau en minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een productieomgeving waarvan 3 jaar in een leidinggevende functie.
 • Je hebt ruime ervaring met kwaliteitssystemen op basis van ISO 9001 en bij voorkeur met aanvullende kwaliteitsnormen zoals bijvoorbeeld voor de automotive, industrie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Statistic Process Control (SPC).
 • Je bent sterk in het plannen en organiseren van je werkzaamheden en het delegeren van werkzaamheden.
 • Je bent communicatief sterk, stressbestendig, zorgvuldig en proactief.

 

Wij bieden jou

Een leuke en uitdagende baan bij een dynamisch en toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf. Verder bieden wij:

 • Een salaris tussen de €4.032,- en €5.200,- bruto per maand, afhankelijk van ervarings- en opleidingsniveau.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, een solide pensioenregeling en een winstdelingsregeling.
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 dagen per jaar bij te kopen.
 • Uitstekende opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Over Royal Smit & Zoon

Royal Smit & Zoon is een dynamisch internationaal opererend bedrijf met een ambitieuze missie: de waardeketen van de leerindustrie verduurzamen. Zijn we er al? Nee, nog niet helemaal. Maar we zetten grote stappen en zijn trots dat we recentelijk het prestigieuze platina label van EcoVadis hebben ontvangen. Dit betekent dat we blijven innoveren om een positieve impact op het milieu en de samenleving te realiseren.

Sinds de oprichting in 1821 zijn we uitgegroeid tot een 7e generatie familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige duurzame grondstoffen voor het bewerken van leer. Onze grondstoffen worden wereldwijd door leerlooierijen gekocht om hoogwaardig leer te produceren voor toepassingen in de automotive, meubelbekleding en high-end fashion.

Het familiaire karakter is nog steeds voelbaar binnen de organisatie, waar samenwerking en aandacht voor elkaar centraal staan. Bij Royal Smit & Zoon krijg je de ruimte om je te ontwikkelen en je groeiambities waar te maken.

Wij zijn een gerenommeerde en zeer gewaardeerde speler in de leerindustrie. Ons hoofdkantoor en onze productielocatie zijn gevestigd in Weesp, en we hebben een tweede productielocatie in Amersfoort. Wereldwijd werken er 450 toegewijde medewerkers bij Royal Smit & Zoon in onder andere Nederland, Italië, China, India en Duitsland. Royal Smit & Zoon is een bedrijf met een rijke historie, een duidelijke focus en een langetermijnvisie. Join us in shaping a sustainable future!

 

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via de onderstaande knop en stuur je CV. Neem voor meer informatie contact op met Mark Letter (Talent Acquisition Manager) via [email protected] of op 06-281 361 19.

Ongevraagde introducties van kandidaten via wervingsbureaus of derden wordt niet op prijs gesteld. Toegestuurde cv’s en sollicitaties van kandidaten worden dan ook als directe sollicitaties aangemerkt.

Als QC-manager coach je een team die als hoofddoel heeft de continuïteit en kwaliteit van productiecontrole/productieondersteuning. Deze afdeling gaat mee in de dynamiek van productie, geen dag is hetzelfde.

Solliciteer direct

Solliciteer

Enthousiast geworden?
Stuur ons je cv en solliciteer direct.
Solliciteer direct

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over deze positie? Neem contact op met onze recruiter.
Contact
Solliciteer direct