Plant Support Chemist

Locatie

Weesp

Afdeling

Research & Development

Uren per week

32 - 40

Salaris

€3.400,00 - €4.500,00 bruto per maand

Wil jij werken bij dé wereldleider op het gebied van ontwikkeling van duurzame chemicaliën voor de lederproductie? Dan ben je bij Royal Smit & Zoon aan het juiste adres. Momenteel zoeken wij voor onze productielocatie in Weesp een Plant Support Chemist. In deze uitdagende rol ondersteun je de afdeling productie bij storingen of incidenten door het analyseren van de chemische en procestechnologische component in het productieproces.

 

Wat je gaat doen

 • Je adviseert de plantmanager, wanneer er door productie-verstoringen sprake is van wijziging in chemische samenstelling van producten;
 • Je signaleert ontwikkelingen en analyseert recepturen om een kwalitatieve vertaalslag naar de chemische component in het productieproces te kunnen maken;
 • Je draagt zorg voor een effectieve implementatie van nieuwe producten en recepturen in de plant;
 • Je waarborgt de kwaliteit in grondstof en juiste vertaling naar proces en product;
 • Je beheert het recepturenbestand van Royal Smit & Zoon en zorgt voor goede borging;
 • Je werkt nauw samen met Productie, Inkoop Grondstoffen, Product Developers en Quality Control, en Product manager/Sales;
 • In deze functie rapporteer je aan de R&D Team Lead;
 • Je standplaats is Weesp maar je bent met regelmaat in Amersfoort om lab proeven uit te voeren.

 

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur in de richting van Chemie of Chemische Technologie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de chemische sector in een multidisciplinaire omgeving;
 • Je hebt ervaring in ad-hoc en projectmatige interacties met Productie;
 • Kennis van en ervaring met Emulsies en Emulgatoren is een pré;
 • Je beschikt over sterke analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent proactief, gestructureerd, nieuwsgierig, accuraat, en gericht op verbeteringen;
 • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Kernwaarden van Royal Smit & Zoon zijn; wendbaar, flexibel, lange termijn focus, consistent en innovatief. Je komt tot je recht in een dynamische omgeving en houd je hoofd koel als de druk er op komt te staan;
 • Je bent bereid tot het lopen van een consignatiedienst.

 

Wij bieden jou

 • Een leuke en uitdagende baan bij een dynamisch en toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf;
 • Een salaris tussen de €3.400,- en €4.500,- bruto per maand afhankelijk van je kennis- en ervaringsniveau; 
 • Naast een goed salaris heeft Royal Smit & Zoon goede secundaire voorwaarden zoals een 13e maand en winstdeling;
 • Wij bieden uitstekende opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Korting op sportfaciliteiten.

 

Over Royal Smit & Zoon:

Royal Smit & Zoon is een toonaangevend internationaal opererend bedrijf, waarbij het familiekarakter nog altijd zichtbaar is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Weesp. We combineren professioneel werken, groeiambities en oog voor de mens tot één geheel.

De organisatie is in 1821 opgericht en heeft zich als een 7e generatie familiebedrijf toegelegd op de innovatie en productie van hoogwaardige duurzame grondstoffen voor het bewerken van leer. Leer is een bijproduct van de vleesindustrie, waarbij leerlooierijen wereldwijd onze kwalitatief hoogwaardige producten kopen om het leer te bewerken zodat het gebruikt kan worden in de automotive industry, op de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie. Hierin streven wij naar het creëren van een sociaal en milieuvriendelijke duurzame leerketen in 2025.

Royal Smit & Zoon is uitgegroeid tot een gerenommeerde en zeer gewaardeerde speler in de leerindustrie. Het hoofdkantoor en een productielocatie bevinden zich in Weesp en we hebben een tweede Nederlandse productielocatie in Amersfoort. Er werken circa 450 betrokken medewerkers voor onze bedrijven in Nederland, Italië, China, India en Mexico. Het is een bedrijf met een prachtige historie, een duidelijke focus en een lange termijnvisie.

 

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via de onderstaande knop en stuur je cv. Neem voor meer informatie contact op met Mark Letter (Talent Acquisition Manager) via [email protected] of op 06-281 361 19.

Ongevraagde introducties van kandidaten via wervingsbureaus of derden wordt niet op prijs gesteld. Toegestuurde cv’s en sollicitaties van kandidaten worden dan ook als directe sollicitaties aangemerkt.

Als Plant Support Chemist heb je een zeer veelzijdige functie. Je werkt samen met verschillende afdelingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. In deze functie gaat het om meer dan alleen het ondersteunen van Plant Operations zo ben je ook bezig met grondstofbeoordelingen, receptbeheer, verbeteringsprojecten en zorg je voor een veilige en efficiënte implementatie van nieuwe producten in de fabriek.

Apply now

Our story

Our mission

Creating a socially and environmentally sustainable leather value chain

Our mission is to create value for customers, shareholders, employees, and society by developing product and process innovations and raising awareness of the need for sustainable solutions in the entire leather value chain. With this mission we help society as a whole, by not only offering leather as a sustainable source for all kinds of products but also by taking care of our planet and of the next generations of people that will be living here.

Apply

Have you become enthusiastic?
Send us your resume now and apply immediately.
Apply

Questions?

Do you have any questions or would you like to know more about this position? Contact our Recruiter.
Contact
Apply now