HomeCareersVacanciesChemisch Analist R&D

Chemisch Analist R&D

Chemisch Analist R&D

Voor ons R&D-team gevestigd in Amersfoort zijn wij momenteel op zoek naar een nieuwe chemisch analist. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen, verdeeld over 4 teams, waarbij de nieuwe chemisch analist zal worden geplaatst in het nog jonge analytische team. Vanuit deze positie zal de analist projectlid zijn bij de verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die tot doel hebben chemicaliën te creëren waarmee beter, milieuvriendelijker en duurzamer leer gemaakt kan worden. Door de projectmatige omgeving in combinatie met de variatie in soorten chemie vereist deze functie een flexibele kandidaat met goede communicatieve vaardigheden.

Als Chemisch analist ben je verantwoordelijk voor:

 • Het bieden van analytische ondersteuning bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe chemische producten, aan de productielocatie en aan het DOE modelleringsplatform
 • Het uitvoeren van analyses met behulp van een breed scala aan analytische technieken
 • Het opzetten, valideren en optimaliseren van nieuwe en bestaande analytische methoden
 • Het communiceren, plannen van werkzaamheden en het effectief rapporteren hiervan aan interne projectleiders
 • Het uitvoeren van onderhoud en kalibratie aan de analytische apparatuur.
 • Innovatie binnen de analytische afdeling door het ontwikkelen van kansen, het doen van voorstellen voor nieuwe analytische methoden en de realisering hiervan.

Jouw profiel:

 • Een afgeronde Bachelor in analytische chemie of vergelijkbaar.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Ervaring met het analyseren van polymeren, smeermiddelen, plantaardige en/of dierlijke oliën is een pré.
 • Je hebt een goede kennis van verschillende analytische technieken zoals HPLC, GPC, IR, DSC en/of TGA.
 • Sterk in het zelfstanding en efficiënt inplannen, uitvoeren en rapporteren van analytische resultaten.
 • Ervaring met het methode ontwikkeling, optimalisatie en het schrijven van werkvoorschriften.
 • Je komt tot je recht in een gestructureerde maar dynamische, projectmatige omgeving en ben in staat om samen met projectleiders constructieve afspraken te realiseren.
 • Sterke communicatievaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands (geschreven en gesproken).
 • Persoonlijkheid: Flexibel, teamspeler, zelfsturend, stressbestendig, hands-on, oplossingsgericht.

Dienstverband:
Fulltime dienstverband (40 uur per week)

Locatie:
Amersfoort, Nederland

Wij bieden jou:

 • Een leuke en uitdagende baan bij een dynamisch en toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend: naast een goed salaris heeft Smit & Zoon goede secundaire voorwaarden o.a. 13e maand en variabele bonus;
 • Wij bieden uitstekende opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Over Smit & Zoon:
Smit & Zoon is een 7e generatie familiebedrijf (opgericht in 1821) en heeft zich toegelegd op de innovatie en productie van hoogwaardige duurzame grondstoffen voor het bewerken van leer. Leerlooierijen wereldwijd kopen de kwalitatief hoogwaardige producten van Smit & Zoon en dit leer wordt gebruikt in de automotive, de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie.

Smit & Zoon is uitgegroeid tot een gerenommeerde en zeer gewaardeerde speler in de leerindustrie. Het hoofdkantoor en een productielocatie bevinden zich in Weesp en het heeft een tweede productielocatie in Amersfoort. Er werken ruim 400 betrokken medewerkers voor Smit & Zoon in Nederland, Duitsland, Italië, China, India en Mexico. Het is een bedrijf met een duidelijke focus en een lange termijn visie. Al onze medewerkers zijn toegewijd om de leer waardeketen te verduurzamen, wat past bij de visie van Smit & Zoon voor 2025:

“Het creëren van een sociaal en milieuvriendelijke duurzame leerketen in 2025”

In 2018 won Smit & Zoon de EY Family Business Legacy award als erkenning voor het ondernemerschap en aanpassingsvermogen in een zeer turbulente en veranderende industrie.

Meer informatie:
En… Wil jij een bijdrage leveren aan onze analytische chemie wat bijdraagd aan onze visie om de leerindustrie te verduurzamen? Neem dan voor meer informatie contact op met Robin van Rijssel (Corporate Recruiter): 06-28 36 48 08.

Ongevraagde introducties van kandidaten via wervingsbureau ’s of derden wordt niet op prijs gesteld. Toegestuurde CV’s en sollicitaties van kandidaten worden dan ook als directe sollicitaties aangemerkt.

Enthousiast geworden? Stuur nu je CV en Solliciteer direct via onderstaande knop!

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur nu je CV en Solliciteer direct.
Solliciteer

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Contact onze Recruiter.
Contact

Other careers

Productie medewerker / Heftruckchauffeur
Voor onze locatie in Weesp is Smit & Zoon momenteel op zoek naar een: Productie medewerker / Heftruckchauffeur  In deze...
Administratief Medewerker Binnendienst Export
Voor onze locatie in Weesp is Smit & Zoon momenteel op zoek naar een: Administratief Binnendienst Medewerker Export Als Administratief...
SHE Officer
Voor onze locatie in Weesp is Smit & Zoon momenteel op zoek naar een: SHE Officer  Als Safety Health &...