HR Director

Smit & Zoon heeft deze vacature exclusief uitgezet bij P&O Partner:
Hetgeen inhoudt dat wij onder andere de voorselectie van kandidaten zullen verzorgen. Het benaderen van onze opdrachtgever door W&S bureaus en kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.


De functie

Als HR Director sta je midden in de business. Je formuleert en faciliteert de implementatie van de wereldwijde-HR strategie, maar de focus van de functie ligt primair in Nederland. Je bent voor het Global Management een proactieve sparringpartner en klankbord. Je signaleert en denkt actief mee over ontwikkelingen en de integrale benadering van business vraagstukken. Je vertaalt deze naar de organisatie en naar de HR-processen in de organisatie (zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau), geeft aandachts- en knelpunten aan en vertaalt deze in advies en bijbehorende acties.

Strategische HR topics voor de komende tijd zijn: Global succession planning, cultuurverandering als gevolg van internationalisatie, implementeren van een onboardingproces, sustainable employability en het begeleiden/onderhandelen om tot een nieuwe pensioenovereenkomst te komen.

Smit & Zoon heeft in haar visie en strategie naar 2025 niet alleen een internationale groei op de agenda staan maar met name het relevant willen zijn en het hebben van impact in de leerindustrie door een katalysator te zijn in de verduurzaming van deze branche. Eveneens is het optimaliseren van de employee engagement een belangrijke doelstelling.

Functie-eisen en competenties

Jij bent een doorgewinterde en praktische HR Director die niet wordt gedreven door een titel of scope (in aantal werknemers) maar door de impact die je kan hebben. Idealiter heb je ervaring in een bedrijf met een innovatieve aanpak of cultuur.

Daarnaast is het belangrijk dat je:

 • In bezit bent van een afgeronde HBO/ WO-opleiding;
 • Minimaal 10-15 jaar ervaring hebt waarvan minstens 5 jaar als manager binnen het HR-vakgebied;
 • Je in staat bent om op operationeel, tactisch en strategisch niveau te handelen;
 • Je het vermogen hebt om proactief complexe problemen te diagnosticeren en op te lossen en tegelijkertijd meerdere initiatieven te beheren;
 • Je bent sterk empathisch en creatief in het formuleren van oplossingen;
 • In bezit bent van verantwoordelijkheidsgevoel en gestructureerd werkt;
 • Ervaring hebt in het werken in internationale omgevingen;
 • In bezit bent van uitstekende interpersoonlijke vaardigheden en sterke servicegerichtheid;
 • Sterk communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) zowel in het Nederlands als in het Engels.

Je hebt vooral veel plezier in je vak en beschikt over een aanstekelijk enthousiasme, kan op verschillende niveaus schakelen, je bent serieus en soms confronterend als de situatie daarom vraagt. Je weet mensen vooral ook met humor en relativeringsvermogen in beweging te krijgen.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor de bepaling en eventueel bijstellen van een duidelijke HR-strategie;
 • Effectieve (wereldwijde) HR-organisatie, processen, mensen en systemen;
 • Optimale personeelsvoorziening en een optimale relatie tussen de eisen van de organisatie en de wensen van de (toekomstige) medewerkers;
 • Effectieve bijdrage aan Smit Group strategie en rapportering aan het leiderschapsteam;
 • Optimale ondersteuning aan management bij het nemen van beslissingen met betrekking tot personeelszaken;
 • Optreden als Project Manager bij verschillende (HR) projecten of het onderdeel zijn van crossfunctionele projecten;
 • Talentmanagement: maximaal potentieel & prestatie en borging van de (lokale) talenten;
 • Maandelijkse rapportage aan de CFO /Board of Management.

De organisatie

Smit & Zoon is een 7e generatie familiebedrijf (opgericht in 1821) en heeft zich toegelegd op de innovatie en productie van hoogwaardige duurzame grondstoffen voor het bewerken van leer. Leerproducenten wereldwijd kopen de kwalitatief hoogwaardige producten van Smit & Zoon en dit leer wordt gebruikt in de automotive industrie, de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie.Smit & Zoon is uitgegroeid tot een gerenommeerde en zeer gewaardeerde speler in de leerindustrie. Het hoofdkantoor en een productielocatie bevinden zich in Weesp en het heeft een tweede productielocatie in Amersfoort. Er werken ruim 400 betrokken medewerkers voor Smit & Zoon in Nederland, Duitsland, Italië, China, India en Mexico. Het is een bedrijf met een duidelijke focus en een lange termijnvisie:“Het creëren van een sociaal duurzame en milieuvriendelijke leerketen in 2025”In 2018 won Smit & Zoon de EY Family Business Legacy award als erkenning voor het ondernemerschap en aanpassingsvermogen in een zeer turbulente en veranderende industrie.

De afdeling

Het HR-team bestaat uit een Senior Recruiter en een HR Officer. Je rapporteert in deze functie rechtstreeks aan de CFO.

De organisatie is sterk in ontwikkeling en datzelfde geldt voor HR. Bij het aantrekken van de markt betekent dit een verdere versteviging van HRM zodat de business, daar waar het uiteindelijk om te doen is, optimaal kan functioneren.

Overigen:

 • De standplaats is Weesp;
 • Het betreft een functie van 32-40 uur per week;
 • Onze opdrachtgever biedt een zelfstandige en uitdagende functie binnen een kansrijke omgeving. Je kunt echt iets neerzetten niet alleen op HR gebied maar ook organisatie-breed;
 • Je komt te werken in een plezierige, collegiale en betrouwbare organisatie waar iedereen met gedrevenheid en toewijding wil bijdragen aan het overdragen aan de 8e generatie van het familiebedrijf.

Procedure
Smit & Zoon heeft er voor gekozen deze vacature exclusief uit te zetten bij P&O Partner.

 • https://popartner.nl/hr-vacatures/hr-director-weesp-03018/
 • Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet, hetgeen inhoudt dat wij onder andere de voorselectie van kandidaten zullen verzorgen. Het benaderen van onze opdrachtgever door W&S bureaus en kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

Enthousiast geworden? Via onderstaande link kun je direct contact opnemen met P&O Partner.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur nu je CV en Solliciteer direct.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Contact onze recruiter.

Other articles

By using our website you agree with the use of anonymous cookies. Please take a look at our Terms & Conditions