HomeCareersInternshipsStagiair: Quality Control Lab

Stagiair: Quality Control Lab

Waar zal de stage plaatsvinden?
Je loopt de stage op de afdeling Quality Control (QC). QC heeft als verantwoordelijkheid om de kwaliteit van onze producten vast te stellen en te beoordelen. Veelal voldoen de producten aan onze hoge kwaliteitsstandaard en is het na het productieproces niet nodig om een na correctie te doen. Incidenteel is dit wel noodzakelijk. Het QC team bestaat uit 8 medewerkers waarvan 6 in Weesp en 2 in Amersfoort.

Wat ga je doen tijdens je stage?
Als Stagiair Quality Control Lab werk je mee op de afdeling QC in Amersfoort en voer je (onder begeleiding) de volgende werkzaamheden uit:

 • Je analyseert productiemonsters, grondstoffen, bulkgrondstoffen, halffabricaten en monsters van de afdeling R&D;
 • Je voert analyses uit zoals: pH meting, zuurgetal-bepaling, solids-bepaling (middels halogeendroger & droogstoof), as-gehalte, uiterlijk beoordelen, kleurmeting, concentratiebepaling (onder andere door middel van automatische titratie, visuele titratie en spectrometrie);
 • Je zou daarnaast ook (deels) werken aan de volgende activiteiten: archivering, afkeurverwerking, plannen en voorbereiden van werkzaamheden.

Jouw achtergrond:

 • Je volgt een MLO opleiding op MBO niveau 4 en je zit in jouw 3e jaar;
 • Je wil kennis en ervaring op doen binnen de chemische industrie;
 • Je hebt een open mindset naar personen uit andere culturen en/of andere werkgebieden;
 • Je wil graag deel uitmaken van een internationaal familiebedrijf met een sterke drijfveer om de leer industrie te verduurzamen en onze “carbon footprint” te reduceren voor komende generaties;
 • Je hebt sterke uitdrukkingsvaardigheden en je bent een echte teamspeler;
 • Verder laat jij leiderschap zien door initiatief te tonen en ben je gedreven om te excelleren binnen je stageperiode.

 

Duur stage

Verschillend – minimaal 5 maanden


Locatie:

Amersfoort, Nederland

   N.B. Het is mogelijk om Koninklijke Smit & Zoon met het Openbaar Vervoer te bereiken.

 

Wat bieden we je aan?

 • Professionele begeleiding gedurende je stageperiode;
 • Waardevolle feedback op je functioneren gedurende de stageperiode;
 • Een uitgebreid rapport van je stagebegeleider aan het einde van je stageperiode;
 • Een marktconforme onkostenvergoeding tijdens je stage;
 • Koninklijke Smit & Zoon staat er om bekend, op individuele basis, stagiaires banen aan te bieden op basis van excellent functioneren aan het einde van de stage periode.

 

Over Koninklijke Smit & Zoon
Koninklijke Smit & Zoon is een toonaangevend internationaal opererend bedrijf, waarbij het familiekarakter nog altijd zichtbaar is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Weesp. We combineren professioneel werken, groeiambities en oog voor de mens tot één geheel.

De organisatie is in 1821 opgericht en heeft zich als een 7e generatie familiebedrijf toegelegd op de innovatie en productie van hoogwaardige duurzame grondstoffen voor het bewerken van leer. Leer is een bijproduct van de vleesindustrie, waarbij leerlooierijen wereldwijd onze kwalitatief hoogwaardige producten kopen om het leer te bewerken zodat het gebruikt kan worden in de automotive industry, op de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie. Hierin streven wij naar het creëren van een sociaal en milieuvriendelijke duurzame leerketen in 2025.

Koninklijke Smit & Zoon is uitgegroeid tot een gerenommeerde en zeer gewaardeerde speler in de leerindustrie. Het hoofdkantoor en een productielocatie bevinden zich in Weesp en we hebben een tweede Nederlandse productielocatie in Amersfoort. Er werken circa 400 betrokken medewerkers voor onze bedrijven in Nederland, Italië, China, India en Mexico. Het is een bedrijf met een prachtige historie, een duidelijke focus en een lange termijnvisie.

Meer informatie over stages:
Neem voor meer informatie contact op met Mark Letter (Corporate Recruiter):
06 – 28 136 119 of [email protected]

Ongevraagde introducties van stagiaires via wervingsbureau ’s of derden wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur nu je CV en Solliciteer direct.
Solliciteer

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Contact onze Recruiter.
Contact