Stage: Quality Control Lab

Locatie

Weesp

Afdeling

Quality Control

Uren per week

32 - 40

Stagevergoeding

€400,- per maand

Bij Royal Smit & Zoon geloven wij in een goede leer/werk omgeving en juist hierom investeren wij in volgende generaties. Momenteel zoeken wij dan ook een stagiair Quality Control op het laboratorium in Weesp.

 

Waar zal de stage plaatsvinden?

Onze afdeling Quality Control (QC) is heeft als verantwoordelijkheid om de kwaliteit van onze producten vast te stellen en te beoordelen. Veelal voldoen de producten aan onze hoge kwaliteitsstadaard en is na het productieproces niet nodig om een na correctie te doen. Incidenteel is dit wel noodzakelijk. Ons QC team in Weesp bestaat uit 5 medewerkers.

 

Welke stage-opdracht krijg je?

Als stagiair ga je meewerken op de afdeling QC in Weesp en voer je de volgende werkzaamheden uit:

 • Je analyseert productiemonsters, grondstoffen, bulkgrondstoffen, afvalwatermonsters en monsters van de afdeling R&D.
 • De analyses die regelmatig gedaan worden zijn: pH meting, Karl-fisher titratie, gehalte bepaling middels HPLC-PDA, solids-bepaling (middels halogeendroger), uiterlijk beoordelen, kleurmeting, concentratiebepaling (o.a. middels automatische titratie, visuele titratie en spectrometrie).
 • Daarnaast zullen de volgende activiteiten ook (deels) aan bod komen: archivering, plannen/combineren van werkzaamheden.

 

Jouw achtergrond:

 • Je volgt een Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO) opleiding op niveau 4 en je zit in jouw 4e  jaar van de opleiding;
 • Je wil kennis en ervaring op doen binnen de chemische industrie;
 • Je hebt een open mindset naar personen uit andere culturen en/of andere werkgebieden;
 • Je wil graag deel uitmaken van een internationaal familiebedrijf met een sterke drijfveer om de leer industrie te verduurzamen en onze “carbon footprint” te reduceren voor komende generaties;
 • Je beschikt over sterke uitdrukkingsvaardigheden en je bent een echte teamspeler;
 • Je durft initiatief te tonen en bent gedreven;
 • Je bent beschikbaar voor een periode van minimaal 3 maanden.

 

Wat bieden we je aan?

 • Een stagevergoeding van €400,- bruto per maand op basis van 40 uur p.w.;
 • Professionele begeleiding gedurende je stageperiode;
 • Waardevolle feedback op je functioneren gedurende de stageperiode;
 • Een uitgebreid rapport van je stagebegeleider aan het einde van je stageperiode;
 • Een marktconforme onkostenvergoeding tijdens je stage;

 

Over Royal Smit & Zoon

Royal Smit & Zoon is een toonaangevend internationaal opererend bedrijf, waarbij het familiekarakter nog altijd zichtbaar is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Weesp. We combineren professioneel werken, groeiambities en oog voor de mens tot één geheel. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en bieden onder meer ontwikkelingsmogelijkheden, een 13de maand, winstdeling en korting op sportfaciliteiten.

De organisatie is in 1821 opgericht en heeft zich als een 7e generatie familiebedrijf toegelegd op de innovatie en productie van hoogwaardige duurzame grondstoffen voor het bewerken van leer. Leer is een bijproduct van de vleesindustrie, waarbij leerlooierijen wereldwijd onze kwalitatief hoogwaardige producten kopen om het leer te bewerken zodat het gebruikt kan worden in de automotive industrie, op de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie. Hierin streven wij naar het creëren van een sociaal en milieuvriendelijke duurzame leerketen in 2025.

Royal Smit & Zoon is uitgegroeid tot een gerenommeerde en zeer gewaardeerde speler in de leerindustrie. Het hoofdkantoor en een productielocatie bevinden zich in Weesp en we hebben een tweede Nederlandse productielocatie in Amersfoort. Er werken circa 400 betrokken medewerkers voor onze bedrijven in Nederland, Italië, China, India en Mexico. Het is een bedrijf met een prachtige historie, een duidelijke focus en een lange termijnvisie.

 

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via de onderstaande knop en stuur je CV. Neem voor meer informatie contact op met Mark Letter (Talent Acquisition Manager) via [email protected] of op 06-281 361 19.

Ongevraagde introducties van kandidaten via wervingsbureaus of derden wordt niet op prijs gesteld. Toegestuurde cv’s en sollicitaties van kandidaten worden dan ook als directe sollicitaties aangemerkt.

Our story

Our mission

Creating a socially and environmentally sustainable leather value chain

Our mission is to create value for customers, shareholders, employees, and society by developing product and process innovations and raising awareness of the need for sustainable solutions in the entire leather value chain. With this mission we help society as a whole, by not only offering leather as a sustainable source for all kinds of products but also by taking care of our planet and of the next generations of people that will be living here.

Apply

Have you become enthusiastic?
Send us your resume now and apply immediately.
Apply

Questions?

Do you have any questions or would you like to know more about this position? Contact our Recruiter.
Contact
Apply now