Home Careers Internships
Internship: R&D Biobased Chemistry

Internship: R&D Biobased Chemistry

Vanuit ons bewustzijn over het belang van een verantwoorde leerindustrie wereldwijd, is Smit & Zoon continu op zoek naar duurzame oplossingen voor de gehele leerketen. In de leerindustrie speelt R&D een cruciale rol in deze zoektocht door chemie te ontwikkelen tot producten die geschikt zijn voor leerverwerking. Bij Smit & Zoon R&D geloven we dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om stagiaires een goede leer- en werkomgeving te bieden. Verder streven we ernaar om stageplek zo in te richten dat deze niet alleen voordelig zijn voor de individuele stagiaire, maar ook voor Smit & Zoon. Momenteel zijn wij op zoek naar studenten met interesse voor:

Stageplek: Nieuwe chemie/ Analytische tools/ Duurzaamheidsaspecten van bio-gebaseerde Chemie
Startdatum Maart 2021

Waar zal de stage plaatsvinden?
De R&D afdeling bestaat uit 15 chemici / chemisch ingenieurs, waarbij de stagiaire de stage zal vervullen als lid van het onderzoeksteam. Van de stagiair wordt, afhankelijk van het onderzoeksonderwerp, verwacht dat hij primair werkt vanuit het R&D laboratorium op de productielocatie van Smit & Zoon in Amersfoort, of samen met het lab op de gastinstelling (HBO / Universiteit).

Welke stage-opdracht krijg je?
De R&D afdeling heeft de mogelijkheid voor stagiaires om deel te nemen aan verschillende lopende projecten.

In deze stage wordt je opdracht op maat gemaakt om een ​​of meer van de volgende aspecten van biogebaseerde chemicaliën te beoordelen:

 • Het ontwikkelen van een nieuwe chemische route voor vernieuwende bio gebaseerde leerchemicaliën;
 • Het ontwikkelen van analytische methoden om de prestaties van de nieuwe bio gebaseerde chemicaliën te identificeren en te evalueren;
 • Het verzamelen van diepgaande kennis over duurzaamheidsaspecten van bio gebaseerde leerchemicaliën van “Cradle” (bron) tot “Grave” (eindfase na gebruik) dat wil zeggen o.a. de biologische afbreekbaarheid van het leer en de daarvoor gebruikte chemicaliën.

De chemische industrie maakt grote veranderingen door en beweegt zich naar een circulaire economie door bijvoorbeeld ingrediënten op basis van petro te vervangen door bio gebaseerde alternatieven. Sinds 2016 heeft Smit & Zoon, een Nederlands familiebedrijf met als kernactiviteit het leveren van chemische oplossingen aan de leerindustrie, veel vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie bio gebaseerde chemicaliën voor de leerproductie. Dit ter ondersteuning van de visie van Smit & Zoon om een 'sociaal en ecologisch’ duurzame leerwaardeketen te creëren. Naast technische haalbaarheid is het belangrijk om analytische tools en consistente theorieën en berekeningsmethoden te ontwikkelen om duurzaamheidsaspecten van deze nieuwe bio gebaseerde chemicaliën te begrijpen en te evalueren. Het doel van het stageproject is het ondersteunen van de bio gebaseerde onderzoeksrichting van Smit & Zoon.

Jouw scholingsachtergrond:

 • Je volgt een HBO of een universitaire opleiding richting Chemie, bij voorkeur Organische of Analytische chemie
 • Gedreven om kennis en ervaring in de chemische industrie op te doen;
 • Onderzoek georienteerd ;
 • Je hebt een open mindset en een aanpakkers mentaliteit;
 • Je vindt het leuk om te werken bij een internationaal familiebedrijf;
 • Sterke interesse in bio gebaseerde economie en gedreven richting duurzaamheid;
 • Goede communicatieve vaardigheden

Duur stage:

Minimaal 6 maanden, startdatum: Maart 2021.
N.B.: De locatie kan via OV worden bereikt.

Wat bieden we je aan?

 • Professionele begeleiding gedurende je stageperiode;
 • Inzicht en ervaring in hoe duurzaamheid zich concreet kan vertalen in chemische productontwikkeling en innovatie, via zowel theoretische en praktische taken;
 • Kans en uitdaging om je technische kennis en vaardigheden toe te passen in een reëel project;
 • Waardevolle feedback op je functioneren gedurende de stageperiode;
 • Een uitgebreid rapport van je stagebegeleider aan het einde van je stageperiode;
 • Een marktconforme onkostenvergoeding tijdens je stage;
 • Smit & Zoon staat er om bekend, op individuele basis, stagiaires banen aan te bieden op basis van excellent functioneren aan het einde van de stage periode.

Over Smit & Zoon
Smit & Zoon is een 7e generatie familiebedrijf (opgericht in 1821) en heeft zich toegelegd op de innovatie en productie van hoogwaardige duurzame grondstoffen voor het bewerken van leer. Leerproducenten wereldwijd kopen de kwalitatief hoogwaardige producten van Smit & Zoon en dit leer wordt gebruikt in de automotive industrie, de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie.

Smit & Zoon is uitgegroeid tot een gerenommeerde en zeer gewaardeerde speler in de leerindustrie. Het hoofdkantoor en een productielocatie bevinden zich in Weesp en het heeft een tweede productielocatie in Amersfoort. Er werken ruim 400 betrokken medewerkers voor Smit & Zoon in Nederland, Duitsland, Italië, China, India en Mexico. Het is een bedrijf met een duidelijke focus en een lange termijn visie. Al onze medewerkers zijn toegewijd om de missionstatement van Smit & Zoon te verwezenlijken voor 2025:

“Het creëren van een sociaal en milieuvriendelijke duurzame leerketen in 2025”


In 2018 won Smit & Zoon de EY Family Business Legacy award als erkenning voor het ondernemerschap en aanpassingsvermogen in een zeer turbulente en veranderende industrie.

Meer informatie over stages:
Neem voor meer informatie contact op met Robin van Rijssel (Corporate Recruiter): 06-28 36 48 08 orclick here.

Ongevraagde introducties van stagiaires via wervingsbureau ’s of derden wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur nu je CV en Solliciteer direct.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Contact onze Corporate Recruiter.

By using our website you agree with the use of anonymous cookies. Please take a look at our Terms & Conditions